گروه معماری بنیستا

نورپردازی خطی نما

نورپردازی خطی نما در چند سال اخیر محبوبیت زیادی در نورپردازی  ساختمان پیدا کرده است. این نورپردازی روش جدیدی است که برای تزئین نور ساختمان های خاص که به نور اهمیت می دهند استفاده می شود. جت لایت یکی از چراغ هایی است که قدرت نور بالایی دارد و در رنگ های مختلف در بازار یافت می شود. در ادامه مطالب بیشتری درباره نورپردازی خطی نما بحث خواهیم کرد.  همراه ما باشید:

 

نورپردازی خطی نما

انواع نورپردازی خطی نما

نورپردازی خط نماها با یکی از چراغ هایی که در زیر آمده اجرا می شود :

  • نورپردازی با چراغ خطی یا لاینر

چراغ خطی یا لاینر که در آن نورپردازی به صورت خطی نما است و نور به صورت یکنواخت و یکدست است. جنس این چراغ ها LED است و رنگ بندی متنوعی دارد و رنگ ها به گونه ای هستند که چشم را اذیت نمی کنند. چراغ لاینر را می توان به دو صورت روکار و توکار  استفاده کرد. این نوع چراغ ها در اشکال هندسی و خطوط رویی نما بیشتر استفاده می شوند.

نورپردازی با ریسه های نواری

ریسه های نواری یکی از نورپردازی خطی نما در جهان مدرن هستند که از جنس LED  هستند. ریسه های نواری خاصیت برش پذیری دارند؛ بنابراین می توان آن ها را برش زد و کوتاه تر کرد. ریسه ها با ریموت از راه دور برای روشن و خاموش کردن و تنظیم نور کنترل می شوند. این ریسه ها در مقابل شرایط آب و هوایی، بارش و باران، تابش مستقیم نور خورشید مقاوم هستند.

  • ریسه های فلکسی و شلنگی

ریسه های فلکسی دارای لامپ LED  هستند و در ستون ساختمان ها و زیر ستون ها به کار می روند. ریسه های فلکسی و شلنگی یک چسب در قسمت پشت دارند که توسط همین چسب به ساختمان چسبانده می شوند. این نوع چراغ ها نسبت به بقیه خصوصیات ویژه ای مانند خاصیت انعطاف پذیری بالا، مصرف انرژی کم، نوردهی مناسب، شکل و حالت پذیری، دارای قابلیت برش و تنوع رنگ دارند.

  • نورپردازی خطی نما با استفاده از جت لایت

نورپردازی خطی نما با استفاده از جت لایت یکی از مدرن ترین نورپردازی ها در ساختمان های بلند و برج ها است. هدف از نورپردازی در ساختمان، هدایت زاویه چشم بیننده است. جت لایت ها با توجه به اینکه از قدرت نوردهی بسیار بالایی برخوردار هستند، نمای ساختمان را زیباتر و بخش های مشخصی از نما را نوردهی می کنند. شیشه استفاده شده در لامپ های جت نما حالت ذره بینی دارد و دارای لنزهای ضد نور آفتاب است و از لامپ داخلی در برابر نور خورشید محافظت می کند.

نور لامپ های جت لایت از COB بسیار قوی که از مدار فشرده تشکیل شده از LED های کوچک است، تامین می شود که دارای قدرت نور بالا است. اگر برای نصب جت لایت ها در نورپردازی ساختمان اطلاعات کافی ندارید با گروه مشاوره و معماری بنیستا جهت مشاوره درخصوص نحوه نصب و استفاده بهینه از آنها تماس بگیرید.

 

نورپردازی با ریسه های نواری

نکات قبل از اجرای نورپردازی خطی نما با جت لایت

برای استفاده از نورپردازی خطی نما توجه به برخی نکات که در زیر آمده ضروری است:

  • علاوه بر جت نما نیاز به وسایل دیگری مانند پروژکتور، ریسه و وال های مخصوص نورپردازی نیاز دارید که هر کدام جذابیت خاص خود را دارد.
  • جت لایت خود را حتما از فروشگاه های معتبر همراه با گارنتی تهیه کنید. زیرا هم از کیفیت محصول اطمینان حاصل می کنید و هم تنوع رنگی بیشتری در اختیار دارید.
  • طول عمر چراغ مورد نظر یکی از موارد اساسی در نورپردازی خطی نما است.
  • برای انتخاب رنگ از معماری که کل نمای ساختمان را طراحی کرده کمک و مشاوره بخواهید.
  • هنگام خرید چراغ جت لایت به پارامترهای روی جعبه مثل راندمان روشنایی، ضریب نفوذ و میزان برق مصرفی توجه کنید.

 

اصول کلی در نورپردازی خطی نما

در اجرای نورپردازی خطی نما اصول و مراحلی وجود دارد که در نصب و استفاده از نورپردازی اهمیت به سزایی دارد، توجه به این نکات مهم است که شامل موارد زیر می شود:

  • هماهنگی نورهای مورد استفاده با متریال تشکیل دهنده ساختمان
  • متمایز کردن عناصر نمایی ساختمان از بقیه عناصر
  • مخفی بودن منبع نور
  • استفاده بهینه از نورپردازی
  • توجه به تنوع رنگ و شدت نورهای مورد استفاده
  • توجه به وضعیت ساختمان کناری

 

اصول کلی در نورپردازی خطی نما

کلام آخر

اگر شما نیز به نمای ساختمان و مهم تر از همه نورپردازی ساختمان اهمیت می دهید توصیه می کنیم از نورپردازی خطی نما استفاده کنید. اگر در نصب و راه اندازی و نحوه استفاده از نورپردازی خطی نما اطلاعاتی ندارید، گروه معماری بنیستا با سابقه درخشان و تجربه کافی به شما کمک خواهند کرد. امیدواریم از مطالعه این مطالب لذت برده باشید.

ارسال نظر