گروه معماری بنیستا

نمای GFRC

نمای GFRCچیست؟ امروزه یکی از دغدغه های مهم معماران و شاغلان صنعت ساخت و ساز نمای خارجی ساختمان می باشد. به همین خاطر سعی می کنند که از بهترین طراحی ها و متریال برای نمای خارجی ساختمان استفاده کنند.

از متریال های مختلفی برای نمای خارجی ساختمان استفاده می شود که یکی از کارآمدترین، زیباترین و جدیدترین این متریال ها بتن GFRC می باشد.

ما در این مقاله قصد داریم که به صورت مفصل نمای GFRC را مورد بررسی قرار دهیم پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: طراحی نمای پارامتریک چیست؟

نمای GFRC

نمای GFRC

اهمیت نمای خارجی ساختمان چیست؟

نمای خارجی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است به شکلی که خیلی از افراد معتقدند که اهمیت نمای خارجی از اهمیت طراحی داخلی بیشتر می باشد.

معمولاً نمای خارجی ساختمان را با توجه به عوامل گوناگونی مانند سبک معماری منطقه ای که ساختمان در آن قرار دارد، شرایط اقلیم آب و هوایی منطقه ای که ساختمان در آن قرار دارد و کاربری ساختمان طراحی و اجرا میکنند.

یکی از متریال های مناسب که می تواند در هر یک از این موارد کارساز باشد بتن یا نمایGFRCمی باشد.

نمای GFRC چیست؟

باید بدانید کهGFRCمخفف عبارت یا کلمه Glass FiberReinForced Concrete می باشد.کلیت این بتن به این صورت است که با الیاف شیشه تقویت و مسلح شده و بخاطر وجود سیلیس در سیمان  بکار رفته باعث به وجود آمدن کریستالیزاسیون می شود که باعث افزایش مقاومت کششی بتن می شود.

در ساختار نمای GFRC به جای فولاد از الیاف شیشه برای تقویت پشت استفاده می شود، از آنجا که این الیاف مانند فولاد زنگ نمی زنند نیازی به محافظت از بتن در برابر زنگ زدگی نمی باشد با استفاده از این ویژگی های منحصر به فرد می توان آن را در محیط های  دریایی نیز استفاده کرد. بنابراین نمای جی اف آر سی باهر محیطی سازگاری دارد.

بیشتر بخوانید: طراحی نمای ساختمان با نرم افزار 3dmax

نمای GFRC

نمای GFRC

ویژگی های نمای GFRC چیست؟

همانگونه که گفتم به خاطر ساخت منحصر‌به‌فرد نمای جی اف آر سی این نما از ویژگی های بسیاری برخوردار می باشد. که از مهمترین آنها می توان به:

دوام و مقاومت بالای این نما در برابر شرایط مختلف

امکان استفاده در انواع طرح هاس

استحکام بالا و تنوع بسیار بالادر طراحی

امکان ساخت در ابعاد بسیار بزرگ

ضخامت کم عایق مناسب در برابر صدا و حرارت

وزن کم

امکان استفاده پس از بازیافت مجدد

قابل استفاده در مناطق زلزله خیز

نصب بسیار سریع و آسان

پیش ساخته بودن و سرعت بالای اجرا اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: سازگاری نمای ساختمان با شهرسازی

نمای GFRC

نمای GFRC

نصب نمای GFRC چگونه است؟

معمولاً پیشنهاد می شود که نصب جی اف آر سی به صورت سیستم اجرایی خشک باشد. که به سازهای به عنوان زیر سازی احتیاج دارد که بر روی سازهُ اصلی نصب شده و سپس پنل ها یا دیتیل های مختلفی مانند فروش قطعات به زیرسازی متصل می شوند و یا از طریق پیش و آفرین سازی بردن پنل ها در فریم می توانند نصب شوند ولی در بعضی از مواقع به دلیل اصرار کارفرمایان نصب بخاطر کاهش هزینه های اجرا و همچنین عدم آشنایی با مزایای سیستم های نوین اجرایی نما مانند سیستم قدیمی نصب می‌شود، که در این حالت می توان با قرار دادن محصول های گالوانیزه درون پنل ها به روش اسکوب آن را اجرا نمود.

کاربرد نمای GFRC چیست؟

بتن GFRC (جی اف آر سی) کاربردهای وسیعی در تولید قطعات نما اصلی، اِلمان های معماری، نماهای جنبی و حتی تاسیسات پیش ساخته صنعتی دارد، به شکلی که امکان تولید قطعات با ابعاد بزرگ و ضخامت بسیار کم در حدود یک سانتی متر نیز وجود دارد. در بحث تولید صنعتی نمای جی اف آر سی پاسخگوی حجم بالای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده است و به شکلی است که از نظر اقتصادی، کارایی و ایمنی بسیار توجیه پذیر می باشد و مورد استقبال عموم  قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: هزینه نمای خارجی ساختمان

نمای GFRC

نمای GFRC

سخن پایانی

نمای ساختمان بخش اصلی جذابیت های یک ساختمان می باشد که باعث جلب توجه فراوانی از سوی خیلی از افراد می‌شود، سال هاست که معماران و سازندگان توجه ویژه ای به نمای خارجی ساختمان دارند. در نتیجه شکل های متنوعی از متریال ها برای اجرای انواع نما تولید شده اند که ترکیبی از چند متریال کاربردی هستند. یکی از این متریال ها متریال بتن یا نمایGFRC می باشد که در این مقاله به آن پرداخته ایم. امیدواریم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد نمای GFRC به دست آورده باشید و بتوانید بهترین بهره را از این متریال به منظور زیبا تر شدن نمای ساختمان خود ببرید.

ارسال نظر