طراحی رستوران در عمق 5 متری در زیر دریا در نروژ

طراحی رستوران در عمق 5 متری در زیر دریا در نروژ

ارسالی توسط :دنیا محمدی |30 نوامبر, 2020 | دسته‌بندی نشده, صنعت ساختمان, متریال های ساختمانی, معماری جهان, مقاله های معماری

طراحی رستوران در عمق 5 متری در زیر دریا،به دست شرکت(snøhetta)علاوه بر کاربری اصلی آن،

عملکرد های یک مرکز تحقیقاتی برای زندگی جانداران زیر آب را نیز شامل میشود.

مشخصات

  • نام پروژه:Under

  • طراح:شرکتsnohetta

  • سال ساخت پروژه:2019

  • مساحت پروژه:495متر مربع

  • موقعیت پروژه:سواحل جنوبی نروژ

طراحی نمای یکپارچه ای به طول 34 متر از ساختمان ،سطح آب را میشکند تا مستقیما در عمق 5 متری زیر دریا قرار بگیرد.

نمای پروژه

طراحی نمای پروژه

این سازه به صورتی طراحی شده است که با گذشت زمان ،کاملا در محیط آب و دریایی خود ادغام میشود

زیرا ناهمواری پوسته بتونی با عنوان یک صخره مصنوعی عمل میکند و از لیپت ها و جلبک های دریایی استقبال میکند تا سطح آن را بپوشانند.

منطقه(lindesnes)به خاطر شرایط سخت آب و هوایی خود مشهور است .

به طور معمول در طول روز و شب چندین بار از وضعیت آب و هوایی آرام به حالت طوفانی تغییر پیدا میکند.

به همین علت طراحی سازه با دیوار های ضخیم بتونی که در مقابل خط ساحلی منجمد قرار گرفته اند

ساخته شده است تا در برابر فشار و شوک ناشی از شرایط ناهموار دریا ،تغییرات هوا و بادهای شدید مقاومت کند.

نمای در شب پروژه

با وجودِ طبیعت هیجان انگیز و حتی ترسناک پروژه، به محض رسیدن به داخلآن و با ورود به راهروی بزرگ و آرامشبخشی که با چوب بلوط پوشیده شدهاست، احساس سرکشی ناخوشایدی که در نگاه اول از شکل بیرونی پروژه درهوای طوفانی محیط به بیننده القا شده بود خنثی می شود.هرچقدر پایین تر میرویم، رنگبندی پوشش دیوارهای داخلی تیره تر شده و حسرفتن به عمق دریا را بیشتر القا می کند.

طراحی داخل پروژه

در فضای نیم طبقه و بار که برخورد ساختمان با دریا در این سطح اتفاق میافتد

پنجره ای عمودی و سرتاسری طراحی شده است که از بالای سطح آب شروع شده و تا کف دریا ادامه دارد که برشی در بدنه جانبی ساختمان ایجاد کرده است.
این پنجره، خطی را که از برخورد هوا با دریا ایجاد شده و به تناسب شدت باد دربیرون به رقص در می آید، به زیبایی نشان می دهد.

در سالن غذاخوری 40 نفره در کف دریا پنجره ای قرار دارد

که مانند چشم پانورامایی منظره ای وسیع از کف دریا را نشان می دهد.

این پنجرۀ افقی که 11متر عرض و 3.4 متر ارتفاع دارد با ارائه تصویر بصری به سوی دریا امکان ارتباط میهمان ها با حیات وحش بیرون را فراهم می سازد.

نمای داخل پروژه

منظرۀ پشت این پنجره به طور روزانه و همچنین با تغییرات فصلی به تدریجتغییر پیدا می کند

به عنوان مثال با افزایش رشد جلبک ها در هوای گرم، رنگآب از آبی کبود در سرمای زمستان به سبز زمردی در فصل تابستان تغییر خواهدکرد.

نور پروژه

380عدد لامپ ال ای دی بر روی پنل های سقف نصب شده اند که روشناییمورد نیاز در فضای سالن غذاخوری را با ظرافت تمام و به صورت نقطه ایتامین می کنند.
برای زیباتر جلوه کردن منظرۀ بیرون و جذب ماهی ها، بستر دریا در اطرافساختمان به وسیلۀ نور مصنوعی نورانی می شود.

نمای در شب پروژه

طراحی سازه پروژه

سازۀ این پروژه ابتدا به شکل یک پوستۀ لوله مانند بتنی بر روی یک سکو درفاصلۀ 20 متری سایت ساخته شد.
پنجره های آن نیز قبل از این که این سازه وارد آب شود نصب شده و به دقتدرزگیری شده بودند.
در ابتدای فرایند وارد کردن آن به درون آب

سازه بر روی آب به صورتشناور رها شده، سپس به دقت به سمت محل قرارگیری نهایی خود به کمکتعدادی جرثقیل و یدک کش هدایت گردید.

نحوه اجرا سازه پروژه

با تمام شدن این فرایند کارهای سازه ای نیز به اتمام رسیده بود و فقط بایدساختمان را به دال بتنی

که به بستر سنگی کف دریا متصل شده بود پیچ می شد.
به منظور اطمینان از اتصال مطلوب پیچ ها با دال بتنی، تیم اجرایی سازه را باآب پر کردند تا سنگین تر شده و کاملا به دال بتنیِ کف دریا بچسبد.

بعد از اطمینان از سفت شدن کامل تمام پیچ ها، آب داخل سازه خالی شده و آنرا کاملا خشک کردند تا ساختمان برای آغاز عملیات داخلی و نازک کاری هاآماده شود.

اشتراک گذاری این مطلب